2019. december 29., vasárnap

Fügekaktusz 200 DB MAG EHETŐ TERMÉS! - Jelenlegi ára: 890 Ft

Fügekaktusz
Nevezik még medvetalp-kaktusznak is. Tudományos neve:  Opuntia ficus-indica.
Díszértéke mellett viszonylag nagy gyümölcséért is érdemes ültetni, azonban csak -5 ° C-fokig fagytűrő.
Felfelé törekvő, szinte fa jellegű, akár 4-5 m magasra is megnőhet. Gyors növekedésű. Virágai sárgák, a teniszütő alakú ízek tetején nyílnak tavasszal.
Gyümölcse tojásdad, vagy körte alakú, 5-6 cm nagyságú, apró tüskékkel borított, sárga, piros, néha lila. Húsában értékes aminosavakat, élelmi rostokat, magnéziumot, vasat, B és C vitamint tartalmaz. Vércukorszint csökkentő, a fogyókúra hatékonyságát növeli. Azonban terhes nők, szoptató anyák ne fogyasszák. Egyéni érzékenység szerint hasmenést, puffadást, émelygést okozhat.
Az éréshez 70-150 nap szükséges, július és szeptember között várható, ehhez 18-25 ° C fok hőmérséklet szükséges. Ajánlatos reggel szedni, vastag kesztyűben, vigyázva.  
Talajra nem kényes, szinte minden talajon megél, de legjobb a vízáteresztő, meszes vagy homokos talaj. Tűri a savanyú kémhatást és bizonyos mértékig a sziket is. Az agyagos talajt azonban nem szereti. A szárazságot nagyon jól tűri, de éréskor, ha nagyon forró és száraz a nyár, 2-3 öntözés jól segíti a gyümölcsképződést.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 890 Ft
Az aukció vége: 2020-01-18 16:47 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése