2022. október 28., péntek

Birsalmasajt, gasztroajándéknak is, 38 dkg, 1500 ft, kézműves - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Régi idők ízei, illatai, családi emlékek, nagymamák jutnak róla eszünkbe.
A konyhaszekrény tetején illatozó birsalma, a vékonyra szeletelt birsalmasajt, almával, dióval, sajttal: letűnt korokat idéző, falatnyi élmény.
Szépen csomagolva gasztroajándéknak is kiválóan alkalmas. Ha megajándékozza vele idős ismerőseit, meghatódva mesélik majd el, milyen is volt, amikor utoljára ettek ilyet valamikor nagyon régen. A fiatalabb korosztály pedig még talán soha nem is kóstolta.
Csomagolható tortapapírra, celofánba, címkével, felirattal, szalaggal, zsineggel átkötve, papírdobozkába is, a kívánt stílus szerint.
 
Vegyszermentes kertből, szép gyümölcsből készült, valódi citrommal, valódi Bourbon vaníliarúddal, fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, kardamommal fűszerezve. Tartósítószert nem tartalmaz.
 
Barna színű, ovális formájú, tetején dióbél díszítéssel.
Ehető magában, vékony szeletekre vágva, vajas kenyér, kifli tetejére, vagy csak úgy, mert finom. Tortatöltelékbe, müzlibe, karácsonyi püspökkenyérbe, diós vagy mákos bejgli töltelékébe, sült pulyka töltelékébe is nagyon jóízű. Szaloncukrot is lehet belőle készíteni, akár csokival is. Sajttal, almával, dióval különleges uzsonna.
 
Sokáig eláll. Tárolását száraz, szellőző helyen, pl. papírdobozban, esetleg fagyasztóban ajánlom.
A birsben található pektin serkenti a vérkeringést és segíti a szervezet méregtelenítését. Az antocián baktériumölő hatású. Különlegesen magas P-vitamin-tartalma gátolja az öregedési folyamatokat, és elősegíti a C-vitamin hatásának kifejtését. Kiváló A-,  B1-,  B2-,  B3-, C- és E-vitaminforrás. Gazdag ásványi anyagokban (réz,  vas,  kálium,  foszfor).
Szegeden személyesen is átvehető, máshová futárral vagy postán tudom küldeni.
Telefonálás és átvétel hétfőtől szombatig alkalmas.
 

Jelenlegi ára: 1 500 Ft
Az aukció vége: 2022-10-29 02:25 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése