2021. március 30., kedd

Szerelem régi képes levelezőlapokon - Dr. Horváth - Jelenlegi ára: 560 Ft

Szerelem régi képes levelezőlapokon - Dr. Horváth Hilda
Asztalfiókok, levendulaillatú komódok mélyéről évekkel ezelőtt még sűrűn kerültek elő dédanyáink, nagyanyáink szerelmes levelezőlapjai, egykori szenvedélyes érzelmek tanúi, de sokáig nem figyelt fel rájuk senki. Hol vannak már, akik e lapokat írták...
Mégis, szerelemük s csalódásuk örök életű lett, az emberi kor végső határáig beszélnek róluk e lapok.
Igen, álromantikusak és giccsesek eleink levelezőlapjai. De oly bizonytalan a határvonal, melyet átlépve rögtön a tiszta giccs tartományába kerülünk. Korunkban, amikor az erőszak és a mezítelen valóság vélhetően sokakat kiábrándít és elborzaszt, jólesik elmenekülni, nosztalgiázni e bűvös világba. Egy csokrot nyújtunk át Olvasóinknak régi idők emlékeiből. Nézzék végig egy letűnt kor dokumentumait. A levelezőlapok aranykora elmúlt, s véle elenyészett az a túlfinomult, olykor körülményeskedő felfogás, mely a mesterkélt, grandiózus jelentekben megnyilvánult, amikor az ujjak játékának, a tekintetnek, a leheletnyi érintésnek is szerepe volt. Hol van már az a jelrendszer, a virág-, s bélyegnyelv, vagy színek szimbolikája, a titkosírás borzongató bája, melyek jelentését mi, kései, gyakorlatias szemléletű utódok talán már nem is ismerjük.
Mennyi típus, és mennyi ábrázolási forma alakult ki, mióta 1869-ben az Osztrák-Magyar Monarchiában világelsőként megjelent a postai levelezőlap, mely a gyors információáramlást lehetővé tette, íme az első lépés a modern civilizáció felé.
Fordítók: Korponai Enikő
Kiadó: Postcard BT.
Kiadás éve: 1994
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Kossuth Nyomda Rt.
ISBN: 9630442140
Kötés típusa:: fűzött kemény papír
Terjedelem: 96
Nyelv: magyar, német
Méret: __edition. size. text
Állapot: Jó
Megjegyzés: Előzéklapon ajándékozási bejegyzés, kötése laza.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**100888000**)]

Jelenlegi ára: 560 Ft
Az aukció vége: 2021-03-30 16:49 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése